امنیت سایبری سامانههای کنترل و اتوماسیون صنعتی و اسکادا به دلیل به کارگیری در زیرساختهای حساس، حیاتی و مهم در این دهه به حدی پراهمیت شده است که بهعنوان یک دغدغه مهم بینالمللی عنوانشده است. کشورهای توسعهیافته تاکنون با صدور فرمانهای ویژه اامآور از سوی مقامات، برقراری امنیت سایبری را بهعنوان یکی از اهداف اصلی خود در بحث امنیت ملی مقرر کردهاند.
سامانههای کنترل و اتوماسیون صنعتی حوزه برق (انرژی) به دلیل اهمیت بسیار بالای خود از حملات و رخدادهای سایبری بیبهره نبودهاند، سروصدایی که بدافزار Industroyer در حمله به زیرساختهای برق اوکراین (2015 تا 2017) به راه انداخت موجب شد توجه نفوذگران به سمت سامانههای کنترل صنعتی حوزه برق بیشتر جلب شود و این نکته روشن شد که این سامانهها تا چه میزان حساس و آسیبپذیر هستند. قطعی سراسری اخیر برق در ونزوئلا و احتمال بسیار بالای حمله سایبری به صنعت برق این کشور نیز اهمیت امنیت سایبری در این زیرساخت حیاتی را بهخوبی نشان میدهد. در سه سال اخیر بهکرات شاهد تهدیدات آشکار زیرساختهای برق کشور بودهایم که به طرق مختلف از سوی کشورهای متخاصم بیانشدهاند، بهعنوانمثال در مستند روزهای صفر (Zero-Days) که در سال 2016 منتشر شد شاهد تهدیدات آشکار دشمن و اشاره به آسیبپذیری زیرساختهای حیاتی برق کشور و سوءاستفاده احتمالی آنها از این آسیبپذیریها در سالهای آتی بودهایم.
بر این اساس جهت آگاهسازی بیشتر مسئولین، مدیران و کارشناس حوزه توزیع برق در این کارگاه فشرده، ضمن بیان مباحث نظری بالغبر بیست حمله و حادثه سایبری به صنعت برق، با نمایش اجرای عملی سناریوهای حملات سایبری و تست نفوذ به سامانههای اتوماسیون توزیع، سهولت دسترسی به این سامانهها و به خطر انداختن آنها را نشان میدهیم.
ادامه مطلبارزیابی امنیتی برق منطقه ای زنجان
آموزش امنیت زیرساختهای حیاتی و سامانههای کنترل صنعتی برای دانش آموزان
برق ,سایبری ,حملات ,زیرساختهای ,اتوماسیون ,امنیت ,سایبری به ,امنیت سایبری ,در این ,به صنعت ,سامانههای کنترل ,شاهد تهدیدات آشکار
درباره این سایت